SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

KADINA YÖNELİK ŞİDDET “İŞARET DİLİ” İLE SESLENDİRİLDİ

KADINA YÖNELİK ŞİDDET “İŞARET DİLİ” İLE SESLENDİRİLDİ
Bu haber 07 Şubat 2018 - 9:53 'de eklendi ve 1.594 views kez görüntülendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ilimizde bulunan işitme engellilere 6284 Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun, 183 Aile Destek Hattı tanıtımı, Şönim hizmetlerini içeren eğitim verildi.
Programa özel şirketlere bağlı olarak çalışan işçiler, kamu çalışanları ve STK üyelerinden oluşan 60 kişi katıldı.
Rehberlik Araştırma Merkezinin Eğitim Salonunda 5 Şubat tarihinde gerçekleşen eğitimi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Psikolog Elif KUTLUHAN ve Psikolog Burak BALCI verirken, İl Müdürlüğünde görevli İşaret Dili Tercümanı Mustafa BAYAT’ın işaret diline tercümesi ile işitme engelli katılımcıların eğitimden faydalanması sağlanmıştır.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa ARSLAN işitme engellilere yönelik düzenlenen bu eğitimin ilk olmasının önemini vurgulayarak, bu konuda kamuda görevli kişilerin amirlerine, özel sektörde çalışan işçi arkadaşlarında bu programa katılmasına destek olan işverenlere de duyarlılıklarından ötürü teşekkür etmiştir. Programların katılımcılarının da talepleri dikkate alınarak, ihtiyaç duyulan başka alanlarda da verilebileceğini ifade etmiştir.
Eğitim sonrasında birebir karşılaşılan güçlükler ve merak edilen sorular konusunda aydınlatıcı soru cevap bölümü gerçekleştirilerek yaşanılan güçlüklerin aşılabileceği yöntemler konusunda rehberlikler yapılarak eğitim sona ermiştir. Program sonrası düzenlenen yemek ile farklı yerlerde çalışan bireylerin bir araya gelmeleri ve tanışmalarının pekiştiği, işitme engelli bireylere yönelik ilk defa düzenlenen bu eğitimden memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, bu ve benzeri programlara düzenlenmesini talep ederek programdan ayrılmıştır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA